A bejegyzés ideje: 2011.01.17. 20:29

A bejegyzés ideje: 2011.01.16. 22:52

A bejegyzés ideje: 2011.01.16. 22:51

A bejegyzés ideje: 2011.01.16. 22:50

A bejegyzés ideje: 2011.01.16. 22:49

A bejegyzés ideje: 2011.01.16. 22:48

A bejegyzés ideje: 2011.01.15. 20:58

A bejegyzés ideje: 2011.01.15. 20:01

 Már nagyon régen jelentkeztünk, de most annál nagyobb erővel jövünk vissza. Aki figyelte a facebook infókat, az tudhatja, hogy már készülőben volt a SpinFizz labor, és most végre megvolt az első hivatalos lunch.
Relatíve sokan voltunk ahhoz képest, hogy csak pár nap maradt a spontán eseményre. Kép sajnos nem készült túl sok, annál több videó ;)
A Laborban egyébként volt behűtött üdítő, chips és más ropogtatni valók, aki pedig éppen nem gömbözött, az csocsózhatott vagy dartsozhatott is volna - ha nem akart volna mindenki gömbözni.
A tovább után lehet nézni az eddig feltöltött videókat, illetve a promó nap alatt készült képeket is.
Itt pedig Gábor mutatja be, hogy is kell pörögni. A tovább után pedig Dani szórakoztat titeket.

A bejegyzés ideje: 2010.09.26. 10:30

 Az utóbbi időben nem nagyon adtunk életjelet magunkról, de ez főleg a rossz időnek köszönhető.
Mint tudjátok az új SpinFizz oldal végre elindult - erről írtunk is - de sajnos az idő meg közben elromlott. Idén még tervezünk egy normális SpinFizz partit, már csak az időpont a kérdéses. Nyilván a hétvége lenne jó mindenkinek - vagy legalábbis több embernek - de sajnos az időjárás soha nem kedvez. 
Az elmúlt 2-3 hétben is volt róla szó, de mindegyik hétvégén csak az eső maradt.

A lényeg hogy figyeljetek facebookon, mert ha lesz valami action, akkor ott biztosan értesültök róla. A rossz időt ellensúlyozandó, itt egy vidám klasszikus ;)

 

A bejegyzés ideje: 2010.08.31. 12:36

 Megtudtuk, hogy a gömb forgató szerkezet SpinFizz néven kerül forgalomba. A SpinFizz oldala már elérhető facebookon és twitteren. Látogasd meg, lájkold – itt tudhatsz meg részleteket az év utolsó SpinFizz partijáról.

A bejegyzés ideje: 2010.08.31. 12:23

 A Jedlikes Gólyatábort nehéz überelni, de azért megpróbáljuk. Csekkoljátok Nemest, amint pörög – ázik.

A bejegyzés ideje: 2010.08.17. 22:11

 A múlt csütörtöki bejegyzés óta nem nagyon volt újabb, mivel jelenleg is gőzerővel dolgozunk a következő fejlesztésen. Nem is folytatom tovább a mentegetőzést, inkább jöjjön Erika és Patrik ;)


A bejegyzés ideje: 2010.08.13. 12:12

 Tegnap volt a nagy nap. Nem voltunk sokan, de így még többet Gömbözhettünk. A képek már feltöltés alatt, szóval perceken belül bekerülnek ide, a posztba is. 
A hangulat nagyon jó volt, mindenki nagyon élvezte. Máté és Judit zsongtak be a legjobban. Máté percenként új kört akart menni, Judit meg azóta is mondogatja, hogy ma is menni akar, meg kéne egy, meg mikor lesz megint, meg ez marha jó volt. 
Összeségében jó buli volt. Ha lesz megint, értesítünk benneteket ;) Addig pedig tessék nézni a képeket!

-update-
A képek már tölthetők tömörített formátumban is! Have fun! ;)

A bejegyzés ideje: 2010.08.11. 15:19

 Aki figyelte a Facebook-ot a napokban az már talán hallott róla, hogy megint lesz promó nap, amikor ingyen és bérmentve kipróbálhatjátok a Gömböt!

Más dolgotok nincs is, mint belépni a Facebook csoportba, vagy írni egy mailt a weinie4 kukac gmail pont com címre hogy jönni akarsz ;)
A Facebook csoporthoz itt lehet csatlakozni:

http://www.facebook.com/event.php?eid=119320428117680

A leírásban megtaláltok minden szükséges információt, ami csak kell. A helyszín a régi, csak a nép lesz új! Tessék hiresztelni és elhívni az összes havert!
Ha kérdésetek van, akkor a fenti linken komment formájában, vagy a fölötte lévő mail címen megtehetitek, amit kell ;) Have fun! Gyertek sokan!

A bejegyzés ideje: 2010.08.04. 00:58

Marty már számtalanszor beharangozta ezt az írást – ma jutott el a lelkiismeretem arra a pontra, hogy : „figyelj, ha ma sem írod meg, vaze, akkor hulyekocsog vagy”. Szóval, ez történt az USÁban, kedves olvasó.

Utunk fő célja gömbözési ismereteink elmélyítése volt. Ennek megfelelően szerveztük a programunkat. Wisconsin államban ledöbbentünk, hogy egy kis falu, Wilmot melletti közparkban egy tökéletes gömb pályát talált a helyi gömböző vállalkozó.

Egyetlen kapavágás nélkül egy mintaszerűen füvesített, füves töltésekkel határolt lejtőn guríthatja Downhill Master gömbjeit Jason egy, az év alig 2 téli hónapjában használt, így a meleg hónapokban üres szánkópályán. Természetesen legörögtünk mi is és megörökítettük Péter és Laci nyerítéseit a gömbben.

Egy slaggal mosható belsejű Dodge Avengert kaptunk a chicagoi autókölcsönzőben, a kopogós műanyagbelsőn kívül azonban semmilyen kritika nem érhette bérautónkat. Több mint 4000 kilométeres körutunkon tökéletes kényelemben, csendben utaztunk és meglepően szerény benzinfogyasztás mellett gurultunk át 6 államon.

Tennessee államban Pigeon Forge volt a következő állomás – meglátogattuk az amerikai piacvezető ZORB pályáját. A pálya annak idején egy 4 évig tartó, átgondolatlan és nagyon költséges beruházás nyomán készült el. A galambként elszállt dollármilliók ellenére a pályán rendszeresen leállt a Zorbulator nevű felvonó szerkezet, gyakoriak voltak az eróziós problémák. Idén nyárra az új-zélandiak összeszedték magukat és minden jól szervezetten működött. Egy gurulásért 50 amerikai dollárt kell csengetni, ezért a felejthetetlen élményen kívül egy névre szóló oklevéllel is gazdagabb lesz a gömböző. A képen a Zorbulator és a mellette óriástojásként sorakozó ZORB gömbök.

Péter próbálta ki a ZORB gömbök hevedereit. A hevederes gömbben itt biztonsági megfontolásból egyszerre csak egy személy gurulhat. A gömböző szinte a gömb középpontjában ül és egy ügyesen kigondolt, összetett heveder vigyáz rá a gurulás közben.

A július 18-án kelt rövid tudósításban már érintettem a túra harmadik állomását – Illinois államot. Itt egy 90.000 kivágásra szánt karácsonyfa ültetvény és a lenti képen látható kukorica-labirintus mellett épült egy fém-fa szerkezetű rámpa. A labirintus vendégei így e nyártól gömbözhetnek is, egyelőre a mintegy 80 méter hosszú rámpás pályán, hevederes gömbökben.

A szakmai program után igyekeztünk gépipari érdeklődésünket is kielégíteni és meglátogattuk a Harley Davidson üzemet, Kansas Cityben. Az előre egyeztetett gyárlátogatás csalódás volt. 20 percet töltöttünk a gyártócsarnokban, ahol mindössze a Sportster és Dyna modellek benzintankjának és sárhányóinak préselését és hegesztését láthattuk, azt is robotok végezték. A 15 fős csoportot biztonsági kommandó kísérte végig – nem értem, hogy a 20 éves modelljeiken mit féltenek ennyire. A gyár előtt parkolnak a dolgozók gépei, ezek közül fotóztunk néhányat. A motorok mögötti táblán természetesen ott virított a felirat: „Do not touch or sit on.”

Hatalmas élmény volt ugyanakkor a 80-as államközi autópálya mellett felhúzott óriás-kamionparkoló és a szomszédban álló kamionmúzeum. Nem áll módomban vitatni a „World’s largest truckstop” elnevezést, a létesítmény tényleg hatalmas. A sofőrök egy Tesco hipermarketnyi áruházban választhatnak kiegészítőket teherautóikhoz, majd sportcsarnoknyi étteremben burkolhatnak egy igazi steaket. Kell is a hely, néhány ember akkora volt, hogy minden bizonnyal különdíjat fizet tengelytúlterhelés miatt.

A múzeumban 100 év kamionjainak krémjét állították ki, csodásan felújítva. Sajnos késve érkeztünk, így csak 2 órát nézegethettünk, egy műkedvelő akár egy napig is csorgathatja itt a nyálát. A képen egy gyorsasági kamion látható, amely 1988-ban óránként 151 mérföldes sebességgel száguldott.

Hazarepülésünk előtt Moline-ban látogattuk meg a John Deere Pavilont. A gyár és a márka 170 éves történetét mesélik el a csarnokban, az első ekétől a napjainkban gyártott traktorokig.

A bejegyzés ideje: 2010.07.25. 22:56

Az utóbbi időben - a Zemberi Mosógépnek is köszönhetően - elsősorban a vizes gömbözésről szóltunk. A vizes gurulás a forró nyári napokon közkedvelt, hevederekkel rögzítve inkább hűvösebb időben kívánunk gömbözni. De milyen is a hevederes gurulás? Hogy néz ki a heveder és hogyan rögzíti az utasokat?

Ezekre a kérdésekre ad választ az alábbi video. A Samsoe szigetén működő pályán Britta és Rune gömböznek, Britta szemmel láthatóan igen élvezi a menetet.

A bejegyzés ideje: 2010.07.22. 23:39

A blog sokat alakult az elmúlt hónapokhoz képest, de még nem állunk le a fejlesztésekkel. A cél, hogy minél tetszetősebb és használhatóbb legyen a megjelenés.

Ezt szolgálja a mostani szépítés is. A blog.hu jóvoltából már nem csak Facebook Like gombunk van, hanem csodaszép és nem utolsó sorban igen praktikus egyéb közösségi gombok is.
Van többek között Facebook megosztó gomb is, amivel már nem csak simán "lájkolni" lehet, hanem Te magad is megoszthatod Facebookon a Gömbözős videókat ;)
A régi Facebook gomb is maradt, de kaptunk mellé iWiW, Twitter és Google Reader gombokat is. A Google Buzz ugyan itthon még nem annyira elterjedt, de mi erre is felkészültünk. Szóval ha hirtelen Buzz áradat lenne, akkor bátran használjátok a mi gombunkat is ;)

Reméljük, tetszenek az újítások és hamarosan jönnek a további extrák is !

Szerző: Marty McFly

1 komment

Címkék: blog facebok

A bejegyzés ideje: 2010.07.18. 05:09

Szerbuctok, kedves Gömbözés fanek. Valóban a nagy víz másik feléről jelentkezem és bízom benne, hogy a légköri viszonyok kedvezőek és veszitek az adást. Csatlakozva Marty McFly főszerkesztő-helyetteshez, itt is meleg van és sok-sok pára. Nem csüggedünk azonban és mi itten tényleg Gömbözés útján tartjuk a formánkat. Tegnap alkalmunk volt megszemlélni ezt a különleges fémszerkezetet, amely a gömbök gyorsítására szolgál és amely egy hatalmas kukorica-labirintus szomszédságában szórakoztatja majd a gömbözni vágyókat.

A bejegyzés ideje: 2010.07.17. 14:05

 Fő vezetőnk most épp az USA-ban tevékenykedik, de sajnos nem nagyon van ideje foglalkozni az itteni eseményekkel, ezért gondoltam én írok valamit ide. De aggodalomra semmi ok, Attila hamarosan újra itt lesz és hozza majd a sok sok képet meg videót meg élményt, meg miegymást külfölről, szóval lesz kontent bőven ;)

A hőség szinte elviselhetetlen, mi lenne most jobb egy Gömbözésnél? Talán egy sörözéssel egybekötött Gömbözés, vagy egy hideg szűz Cuba Libre a csajoknak, ha nem preferálják az alkoholt ;)

 

A bejegyzés ideje: 2010.07.10. 23:14

 Megvolt a nagy parti is. A kezdeti lelkesedés ellenére nagyon nehéz volt megszervezni a bulit. Az ember azt gondolná, hogy nyáron könnyebb utól érni a fiatalokat, de mint kiderült: tévedtünk. Mindenki nyaral, vagy Soundon keresi a kalandokat, ezért nehéz volt összeszedni a bandát, de végül sikerült.

Délután 6-kor kezdtünk, kint Pinnyéden. Attila nagyon segítőkész és kedves volt, szóval mindenki hamar összebarátkozott vele. Jusztina - a felesége - pedig csinált nekünk mindenféle finom salátákat és biztosította az utánpótlást minden téren.
A gyerekek pedig belevittek minket a jóba, mint rutinos Gömbözők mutatták meg, hogy kell beszállni, majd élvezni a pörgést.

A résztvevők nagy része először kicsit félve lépett be a gömb belsejébe, de az első pörgés után mindenki újabbra vágyott. Hamar verseny alakult ki, hogy ki tud tovább állva maradni, ki tud gyorsabban futni, vagy épp ki mer a másik mellé beülni.

Kajával is el voltunk látva rendesen, mivel Attiláék 20 pizzát rendeltek, így mindekinek jutott, amilyet szeretett volna - nem is beszélve a nagyszerű salátákról. A búcsúzásnál mindenki kapott még egy ráadás pizzát.

A promó buli feltétlenül elérte a célját. A pörgés után mindenki csak a gömbről beszélt. Azt hiszem, mindenki jól érezte magát. Készült videó is, illetve pár kép. Ezek közül néhányat már nézhettek a Gömbözz! facebook oldal képei között is. 
Stay tuned, hamarosan jönnek a videók is ;)

A bejegyzés ideje: 2010.07.09. 20:40

Jelentjük, a sorsolás megtörtént. A nyerteseket Marty McFly főszerkesztő-helyettes értesíti a Facebookon. Várunk Benneteket - fürdőruha, törölköző és szúnyogirtó + adrenalin legyen Nálatok!

A bejegyzés ideje: 2010.07.06. 20:02

Nézz mélyen magadba! Tetszik a blog? Tetszik a facebook oldalunk? Ne rejtsd el tovább az érzéseidet! Lájkolj bennünket!

Bónusz: nagy eséllyel Te is ázhatsz a Zemberi Mosógépben, most szombaton. A sorsolás időpontja nagyon közel van – ne habozz, hagyd azt a masinára!

A bejegyzés ideje: 2010.07.06. 14:09

2006. végén történt – három bolognai srác, Maolo, Checco és Bebo unalmukban arról ábrándoztak, hogy alapítanak egy együttest, csak úgy poénból. Meghatározták az irányt is – zenéjüket az indie rock, a hip-hop és az electronica keverékeként képzelték el.

Néhány hónap múlva az egész város első dalaikról beszélt és egyre több talján kezdte dúdolni szerzeményeiket, a fiúk így elhagyták hálószobájukat, amely addig stúdióként működött és elkezdtek koncertezni, valamint 2007. szeptember 8-án megjelentették első albumukat, „My Lonely and Sad Waterloo” címmel. A My Awesome Mixtape közben öttagú lett.

2009-ben jelent meg a banda „How could a village turn into a town” című lemeze, mi erről hallottunk egy számot, ami szerintünk tökéletesen illik a Zemberi Mosógéphez. A képre klikkelve látogassátok meg az együttes weboldalát is.

Tovább után a dalszöveg ha valakit nagyon elkapna a ritmus.

A bejegyzés ideje: 2010.07.05. 15:33

Köszönjük, hogy szerettek bennünket itt is és a facebookon is. Várjuk a további lájkolókat, s gőzerővel dolgozunk a szombati parti előkészítésén.

Ne feledjétek, a Facebook-os követők közül kisorsolunk 30 embert, akik ingyen kipróbálhatják a Gömböt! Már csak 4 nap! Az oldal alján csatlakozhatsz, ha még nem tetted meg!

A bejegyzés ideje: 2010.07.05. 10:27

A Nivea egy éve fedezte fel magának a gömböt és 2009. nyara óta nyomul reklámokkal, hogy fellendítse ezüst molekulás hónaljkencéinek és egyéb termékeinek eladásait. A legújabb termés egy ütős vízeséses spot. Szerintünk az Ebersolt által megálmodott gömb rafting (lásd a május 11-én kelt posztunkat) adta az ötletet, a gömb pedig nagyon hasonlít egy fekete kötéltartós Downhill Masterre. A klip után magad is rájdolhatsz a gömbben tudományosan a vízesésen keresztül.

A lényeg – ha gömbözö’ haver, jól kend be a hónod alatt ilyen ezüstös izével, mer’ akkor jó szagod is lesz.

Katt a képre további Niveás infóért és tuti menő Gömbös videóért ;)

Minden jog fenttartva! :: A blogot rendezgette weinie4 :: Gömbözz! 2010