A bejegyzés ideje: 2010.05.05. 15:48

"A „haggis-t”, Skócia nemzeti eledeleként tartják számon. A skótok a kívülállóknak szívesen mesélik, hogy a Haggis készítéséhez egy ősi állat húsát használják fel, mely az erdőben él, s meglehetősen nehéz elejteni, mert a vadászt mindig rászedi valami csellel. A valóságban azonban az étel nem más, mint egy töltött birkagyomor – egyfajta különleges kolbász. A töltelék az állat ledarált belsőségeit tartalmazza, melyet zabliszttel összekevernek és fűszerekkel ízesítenek."

Ez nem hangzik túl biztatóan, ennek ellenére James Clayton Jones új, Edinburgh melletti gömböző vállalkozásának a Rolling Haggis nevet adta.

Itt éppen egy dombos birkalegelőn tesztelnek egy "Downhill Master" gömböt, a háttérben az elengedhetetlen nyájjal.

A Rolling Haggis a twitteren: http://twitter.com/rolling_haggis/ 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gombozz.blog.hu/api/trackback/id/tr121976673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Minden jog fenttartva! :: A blogot rendezgette weinie4 :: Gömbözz! 2010