A bejegyzés ideje: 2010.05.05. 15:48
"A „haggis-t”, Skócia nemzeti eledeleként tartják számon. A skótok a kívülállóknak szívesen mesélik, hogy a Haggis készítéséhez egy ősi állat húsát használják fel, mely az erdőben él, s meglehetősen nehéz elejteni, mert a vadászt mindig rászedi valami csellel. A valóságban azonban az étel nem más, mint egy töltött birkagyomor – egyfajta különleges kolbász. A töltelék az állat ledarált belsőségeit tartalmazza, melyet zabliszttel összekevernek és fűszerekkel ízesítenek."
Ez nem hangzik túl biztatóan, ennek ellenére James Clayton Jones új, Edinburgh melletti gömböző vállalkozásának a Rolling Haggis nevet adta.
Itt éppen egy dombos birkalegelőn tesztelnek egy "Downhill Master" gömböt, a háttérben az elengedhetetlen nyájjal.
A Rolling Haggis a twitteren: http://twitter.com/rolling_haggis/
Szerző: gömböző
Szólj hozzá!
Címkék: skócia rolling gömb gurul master edinburgh haggis downhill gömbözés sphere globeriding sphereing orbing
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.